Testa Colivia-appen
Testa Colivia-appen
Colivia logga
close

Ladda ner appen genom att scanna koden med din mobilkamera.

Testa Colivia-appen

  • Helt gratis
  • Se alla uppdrag och matcha rätt
  • Planera och tidsrapportera
  • Kommunicera med oss
  • Scheman, ersättning och mer

Blogg

"Vi hade märkbart högre kostnader förra hösten"

19 september, 2023

Mia är en av många som har valt att arbeta som vårdkonsult under 2023. Hon berättar att hon tog beslutet på grund av inflationen och de höga elpriserna som förra året inte gick obemärkt förbi. ”Denna höst vill vi inte påverkas lika mycket”

”Förra hösten var tung. Vi hade märkbart högre månadskostnader och elräkningarna var höga. Något man förstod skulle komma, men något vi ändå inte var helt beredd på. Detta gjorde att jag kände mig stressad och osäker på framtiden”, säger Mia

Mia har arbetat som sjuksköterska i snart 10 år och har tidigare haft en fast anställningen inom vården i Stockholm. Men i år bestämde hon sig för att prova något nytt och anslöt sig till Colivia, för att arbeta som vårdkonsult.

”Genom att arbeta via Colivia har jag nu möjlighet att välja bland olika uppdrag som passar mig, min livssituation och min kompetens. Och just nu passar det mig på många olika sätt, dels får jag mer tid över till familjen de perioder jag ansökt till uppdrag som erbjuder deltid. Jag har tidigare gått ner i tid och arbetat deltid för att få det att passa livspusslet bättre, vilket såklart påverkat plånboken. Detta blir inte lika märkbart som konsult då många av uppdragen ger en högre ersättning än vad man är van vid som fast anställd, vilket gör att jag i större utsträckning kan arbeta deltid när det finns uppdrag som erbjuder det. Med tanke på utbudet av heltid och deltidsjobb kan jag skaffa mig en större buffert och känna mig tryggare inför hösten och vintern”, förklarar Mia

Mia tycker också att det är roligt och utvecklande att få se olika arbetsplatser och träffa nya kollegor. När hon är ute på uppdrag som vårdkonsult upplever Mia att hon är där behovet är som störst, vilket ger ett mervärde. Mia känner att hon verkligen gör nytta hos och för patienterna, precis det hon brinner för: Allas rätt till en trygg och säker vård.

”Jag kan bestämma själv när och var och hur mycket jag vill jobba. Det ger mig och min familj en större frihet utan att behöva påverkas alltför mycket ekonomiskt, vilket passar perfekt mitt i småbarnsåren”, säger Mia

Mia är inte ensam om att välja konsultvägen i vården. Vi har sett en stor ökning av antalet vårdkonsulter som registrerar sig i appen vilket vi är glada över. Hos Colivia erbjuder vi bland annat förmånliga villkor, personlig service och mängder av uppdrag över hela Sverige.

Vi är glada att kunna hjälpa våra konsulter att hitta uppdrag som passar dem och deras livssituation. Vi tror att det är viktigt att våra konsulter trivs och känner sig värderade, både professionellt och personligt.

Vill du testa livet som konsult? Ladda ner Colivia-appen kostnadsfritt i app store eller google play.